Wiertarko-wkrętarka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • hEllo)
    Rider
    S_OCP Member
    • 2005
    • 741

Wiertarko-wkrętarka

Maicroft,
    Przód 1J0 411 105 AT
    tył 1J0 511 115 AP
    Tak pokazała ETKA po wprowadzeni nr nadwozia OI RS combi.
    usrany pracą po same pachy
  • tomek
    L&K
    • 2005
    • 1078

Wiertarko-wkrętarka

Zastanawiam się nad kupnem wkrętarki akumulatorowej, do użytku domowego. Cena - do 400 PLN. Ma ktos jakies doświadczenie w tej kwestii??
    Będę też wdzięczny za poradę co do marki, jaką wybrać, z jaką są najmniejsze problemy z serwisem. W tej chwili przychodzą mi tylko do głowy takie marki: Bosch, Black&Decker. Hitachi jest za droga, Makita rowniez, choć zdaje się że jest marka Maktec - pochodna Makity.
    O2FL RS | S2 | F2

Komentarz

• WIELKIBONGO
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 1594
      • Superb II (3T4)

Słuchaj,ja do domu kupiłem sprzęt bez nazwy,po prostu w jakimś markecie,biorąc pod uwagę,że zaraz padnie.Mam ją już chyba dwa lata,wybudowałem dom i przeżyła a kosztowała chyba 60 zł tak więc zastanów się nad markowymi czywarto,pozdrawiam
      NajtFukinPatrol North-West

UNIDEN 510 XL + ML145

BYŁ ASZ
      PÓŹNIEJ BYŁ BKD
      BYŁA TEŻ CEGA
      A TERAZ JEST SUPERB CBBB
      MAMY NOWEGO KANDYTATA DO OCP,MA JUż JEDENAŚCIE LAT !!!!!!!!!!

Komentarz

• Qulek
        RS
        • 2005
        • 1630
        • Octavia II combi (1Z5)
        • CAXA 1.4 TSI 122 KM
        • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Osobiscie polece Bosha i jesli robi to Celme.. na boshu pracowalem ostatnio i nie do zaje#$% sprzet wg. mnie choc trafiaja sie podrobki.. celme mam w domu wiertarke i juz po wielu remontach w domu i w firmie nigdy mnie nie zawiodla...
        BEST Czesci i artykuly motoryzacyjne

Było O1 jest O3

Komentarz

• brudnyhary
          Rider
          S_OCP Member
          • 2007
          • 616

ja zajezdziłem juz kilka różnych wkrętarek i wiertarek bezfirmowych tzw "no name" i na dzień dzisiejszy stwierdzam ze naprawde warto zainwestowac raz a porzadnie nie mówię ze bosch czy makita sie nie psuje ale naprawde jest duża róznica w pracy miedzy narzedziami nie firmowymi a firmowymi oczywiście jezeli chodzi o boscha to szukaj wkrętarki z lini niebieskiej (profesjonalnej) a nie z lini zielonej (amatorskiej)
          Octavia Combi Tour Ice+ 1.9TDi AXR 115,2 kucy/265,8 niutonów

Komentarz

• koja86
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 3178

tomek, dokładając 100 zł kupisz makitę profi z latarką na aku i dwa aku wraz z szybką ładowarką sprzęt naprawde godny uwagi i polecenia
            Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

• iksik2
              Elegance
              S_OCP Member
              • 2006
              • 844

brudnyhary, jeszcze zalezy co przez "uzytek domowy" tomek rozumie. Jezeli budowa domu od postaw gdzie sprzet firmowy faktycznie sie moze sprawdzic to jak najbardziej z Toba sie zgodze. Natomiast jezeli od czasu do czasu przykreci 3 srubki to.. ja od 4 lat "uzywam" Skilla i na razie bez wiekszych problemow
              o1 poszła w świat. 10 lat minęło jak jeden dzień

Komentarz

• koja86
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 3178

iksik2, skila mam już 10 lat ale w porównaniu do makity jest ciężarem
                Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

• brudnyhary
                  Rider
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 616

Zamieszczone przez koja86
                  iksik2, skila mam już 10 lat ale w porównaniu do makity jest ciężarem
                  dokładnie o to mi chodzi cięzar, moc dokręcania/odkręcania srub i samo wykonanie firmowego sprzetu bardzo sie rózni od taniej chinszczyzny
                  Octavia Combi Tour Ice+ 1.9TDi AXR 115,2 kucy/265,8 niutonów

Komentarz

• iksik2
                    Elegance
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 844

hehe, nie mówię że nie. Ale ja osobiście nie widzę sensu pakowania większej kasy w coś co będę używał sporadycznie. I jeszcze raz powtarzam, zależy do czego ma być ten sprzęt - czy intensywne użytkowanie czy "raz na rok". I absolutnie nie neguję wyższości sprzętu profesjonalnego nad różnego rodzaju sprzętem "no name" - dla mnie po prostu liczy się podejście ekonomiczne do tematu Czyli użytkuje intensywnie - kupuje coś sprawdzonego z górnej półki, używam czegoś bardzo sporadycznie - w miarę tanie, aby było i żebym nie musiał ganiać i pożyczać.

[ Dodano: Pią 26 Paź, 07 17:34 ]
                    Aaa i jeszcze jedno - tania chińszczyzna to tania chińszczyzna - znaczy się przeważnie badziew - ale sprzęt dla amatorów - typy właśnie bosch z linii dla amatorów lub skill powinien być ok
                    o1 poszła w świat. 10 lat minęło jak jeden dzień

Komentarz

• koja86
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 3178

iksik2, ale mój skil też jest profi :wink: Na chińszyznę nie mogę sobie pozwolić bo suma sumarum za drogo wychodzi w eksploatacji :lol:
                      Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

• Hunter
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2007
                        • 1655

Ojciec sporo sprzętu użytkował - wiertarka np. Boscha nie wytrzymała, jakieś cuda typu Topex wykończone, a stara poczciwa Celma jeszcze chodzi Skil'a sprzęt też mu załatwiłem i śmiga Ostatnio kupił jakiegoś Einhell'a czy coś takiego - na razie działa Makitę kumpel wykończył... Akurat jeśli chodzi o elektronarzędzia to nie ma reguły, że marka musi gwarantować super jakość, niezawodność i niezniszczalność... Wszystko zależy od tego jak się użytkuje, bo jeśli ktoś ma wywiercić raz na miesiąc jedną dziurę w drewnie albo wkręcić wkręta w płytę gipsową to wiadomo, że sprzęt będzie mu dłużej służył. Ale jeśli np. wiertarką trzeba wywiercić dziennie 40 dziur w żelbetonie, albo wkręcić wkręty do blachy na 4 dachach to się sytuacja zmienia. Oczywiście wtedy do "cięższych" robót zalecany jest profi sprzęt, bo suma sumarów bardziej się opłaci...
                        ...nie ma to jak Octavia :drive:
                        >>> STOP PIJANYM KIEROWCOM!!! <<<

Komentarz

• tomek
                          L&K
                          • 2005
                          • 1078

a więc zamierzam sprzętu używać sporadycznie. np dzisiaj postanowiłem wymyć klosze lamp przednich i juz było do odkręcenia 10 wkrętów. Niedlugo przymierzam się do zrobienia odprowadzenia powietrza z okapu i wykonania tunelu z płyty kartonowo gipsowej. Do przykręcenia mam jakieś uchwyty, a więc ze dwie dzurki trzeba wywiercić, itp itd. Czyli użytkować będę to sporadycznie.
                          Z przeglądania internetu najbardziej podoba mi się Bosch PSR 12-2 - dwa biegi, hamulec, i jest dosyć mocna (17/30 Nm, choć ten parametr staram się traktować z dystansem, tak jak katalogowe zużycie paliwa).
                          A i sprzęt no-name odpada. Wolę dać dwa razy więcej, ale używać dwa razy dluzej
                          O2FL RS | S2 | F2

Komentarz

• AdamB
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2007
                            • 8038
                            • Octavia IV (NX3)
                            • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Całe poddasze wykończyłem płytami gipsowymi łącznie z ściankami ( zużyłem Ok 60 płyt),
                            Używałem takiej wkrętarki

przeżyła i ma się dobrze, jak do robót domowych w zupełności wystarczyła i wystarcza.
                            Jeżeli miałbym kupić jeszcze raz to bym kupił tylko mocniejszą tzn 18V.

Przypuszczam, że trafiłem na dobry egzemplarz.
                            Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• Techno200
                              Elegance
                              S_OCP Member
                              • 2005
                              • 782
                              • Tesla

Mozna zrobic tak. Jesli uzywasz sporadycznie to nie warto pakowac kaski w jakies markowe cuda. Mozna kupic tanio i w miare dobrze np. w Makro. Nie polecam tych z OBI bo czasami taki badziew pchaja... Moze byc 14v i zeby miala dwa akumlatory, jednym robisz a drugi sie laduje. Profesjonalne urzadzenia maja takie ladowarki ze po 1h masz juz max, a taniocha musi sie ladowac kila godzin.
                              Old Octavia 1.9 AHF - New Leon 2.0 BKD - New Passat 2.0 HGW ;-) Pontiac Trans Am 7.5

Spoty Lublin - kazda pierwsza sroda miesiaca. Zapraszamy

Komentarz

• 2pac
                                L&K
                                S_OCP Member
                                • 2007
                                • 1476
                                • Octavia I (1U2)
                                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

wg mnie kinzo... najrozsadniejsza jakosc/cena
                                President Johnny II + President Florida/ ML-145
                                O1 - 122KM@141KM 261Nm@303Nm By Rogalotti
                                OII - 140KM@178KM 320Nm@374Nm By CompSport

Komentarz

• brzoza
                                  Classic
                                  • 2007
                                  • 12

Od ponad 2 lat używam wkrętarki niemieckiej firmy Wagner kupiona w Leroyu za niecałe 200 zł. W tym czasie robiłem między innymi remont domu. Myślę że warto zwrócić uwagę na:
                                  1. zacisk szybkomocujący ( zamiast kluczyka)
                                  2. dodatkowy aku (jeden pracuje jeden sie ładuje)
                                  3. Napiecie aku mnimum 12v ( w mojej box z aku jest rozbieralny i można wymienić akumlatorki gdy się zuzyją)
                                  O2'07 BXE Elegance

Komentarz

• greszczyn
                                    Elegance
                                    • 2005
                                    • 893
                                    • Nissan

Zamieszczone przez 2pac
                                    wg mnie kinzo... najrozsadniejsza jakosc/cena
                                    mogę tylko potwierdzić 8)
                                    Dwa lata uzytkuje ta niby jednorazówkę (cena coś około 100zł , z takim nastawieniem ja kupiłem ) i jestem w 100 % zadowolony . W tym roku na budowie dostała pożądny wycisk ( zabudowa poddasza płytami k-g, podbitka drewniana i mnóstwo innych wierceń oraz odkręceń i przykręceń ) i jak na tzw." jednorazówkę " działa nadal .Gdyby jednak z jakichś powodów odmówiła posłuszeństwa , na pewno kupię drugą taka samą

Poprzednio miałem jakikeigoś B&D ( zapłaciłem około 300 zł i to tylko z jednym aku :cry: ) ,ale po nie całym roku padł aku. Koszt nowego oscylował w granicach 120 zł , więc pomyślałem , że wole wydac te 120 zł na nową , tańszą wkrętarke z dwoma akusami w komplecie .

Komentarz

• paf
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2006
                                      • 3140

a umnie żeby było zabawnie już ok 7 lat w tym remont jak budowa cały czas ciężka robota jednego i drugiego
                                      śrubokręt elektryczny B&D - tylko akumulator wymieniłem - działa jak burza
                                      a co lepsze wiertarka Agoyama za 60 zł - taki sam wiek , budowa, wiercenie, mieszanie farb i ogólne zero poszanowania i ciągle daje radę :haha:

reguły nie ma

Komentarz

• przemek88
                                        Rider
                                        • 2009
                                        • 613

Koledzy a ja szukam wiertarki. Nie będę jej używał codziennie tylko od "święta" jaką polecacie? Oczywiście musi być z udarem żeby nie męczyć się przy wierceniu. A co myślicie SDS-ie opłaca się brać w moim przypadku?
                                        w grę wchodzą:
                                        *Bosch
                                        *Makita
                                        *Skill
                                        *BlackDecker
                                        chyba ze jakaś inna firmę polecacie.

Moja Octavia 1.9 TDI AGR

Komentarz

• piramida
                                          RS
                                          • 2009
                                          • 12222
                                          • Superb III (3V3)

Re: Wiertarko-wkrętarka

Zamieszczone przez tomek
                                          Zastanawiam się nad kupnem wkrętarki akumulatorowej, do użytku domowego. Cena - do 400 PLN. Ma ktos jakies doświadczenie w tej kwestii??
                                          Będę też wdzięczny za poradę co do marki, jaką wybrać, z jaką są najmniejsze problemy z serwisem. W tej chwili przychodzą mi tylko do głowy takie marki: Bosch, Black&Decker. Hitachi jest za droga, Makita rowniez, choć zdaje się że jest marka Maktec - pochodna Makity.
                                          kup sobie makite 12V, u mnie we firmie głównie na makitach jedziemy i jest optymalnie w stosunku jakosc/cena, przerabialismy makteki, hitachi itp.
                                          A jak chcesz coś ekstra to polecam Festool :!: :szeroki_usmiech
                                          superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• przemek88
                                            Rider
                                            • 2009
                                            • 613

A możesz dać jakieś linki do ciekawych ofert?

Moja Octavia 1.9 TDI AGR

Komentarz

• piramida
                                              RS
                                              • 2009
                                              • 12222
                                              • Superb III (3V3)

na allegro jest tego kupe....

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Jac_ek
                                                RS
                                                • 2009
                                                • 1733

piramida, popatrz na daty postów :lol:
                                                - O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD

Komentarz

• piramida
                                                  RS
                                                  • 2009
                                                  • 12222
                                                  • Superb III (3V3)

upsss ops: , tak to jest ze starymi kotletami :evil:

Komentarz

Pracuję...